考生在線咨詢

陜西成考網微信公眾號 陜西成考網微信公眾號
返回頂部∧
    歡迎訪問陜西成考網!本網站為民間交流網站,主要為陜西成考考生提供報考指導服務,網站信息僅供學習交流使用,官方信息以陜西省教育考試院www.sneea.cn為準。
  • 咨詢電話:02987879230
城市:
成考系統:

在線咨詢

繳費查詢

成考書城

成考題庫

考試提醒

考生交流

2020年陜西省成人高考專升本英語考前閱讀理解測試題及答案

2020-10-22 10:38:20   來源:陜西成考網    點擊:
作者:何老師

  【導讀】英語閱讀理解是很多考生非常苦手的題型,陜西成考網為各位考生帶來的閱讀理解測試題,快來看看做一做吧!
 

2020年陜西省成人高考專升本英語考前閱讀理解測試題及答案
 

  閱讀下列短文,然后根據短文的內容從每小題的四個選項中選出最佳的一項。

  根據以下資料,回答試題。

  California families are facing a rapidly mounting uphill battle to make enough money to provide basic household essentials, according to a new study conducted by the California Budget Project.

  The research compiled by the Sacramento-based non-profit organization concluded an average two-parent family with one employed adult in California needs to make $51,177 a year, or $24.60 cents an hour, to pay for housing, transportation, food, utilities, child care, health coverage, taxes and other basic expenses.

  The number grows significantly higher in the Bay Area, the state's most expensive region.A Bay Area family of four with two working adults living in rental housing needs a combined income of $79,946 to cover essential needs.That number is more than four times greater than the $19,157 income level recognized by the federal government as impoverished.

  The study is the fourth semi-annual survey conducted by the California Budget Project since 1999. California Budget Project executive director Jean Ross said helping state officials and residents understand the numbers found in the report is crucial to moving families toward self-sufficiency.

  "How should we be targeting some of our programs and policies? How much do young people need to earn and what kind of a job should they be looking to train for if they want to have that salary that can support a family?"

  CBP said the project was based on actual costs or generally accepted fair standard prices based on weighted averages found in ten California regions.

  第36題 In the Bay Area, a family needs to earn __ the amount they do in other areas.

  A. twice

  B. five times

  C. four times

  D. three times

  答案:C

  解析:本文講的是在加利福尼亞州家庭最基本的開銷正快速增長。第二段說,調查表明,有一人工作的雙親家庭平均一年需要掙5萬多美元才能夠支撐這個家庭的最基本的開銷。第三段又舉例說,一個居住在加州消費最貴的舊金山灣區的四口之家,雙親都工作所得的總收入僅夠維持這個家庭的基本生活。而這個收入是政府所認定的貧困線的四倍多。說明這一區域的收入比別的地方高出四倍。

  第37題 What are some basic expenses for Bay Area families?

  A. Candy, soda and popcor

  B. Entertainment, clothing and vacation

  C. Sports cars, boats and electronic

  D. Food, housing and taxe

  答案:D

  解析:第二段中列舉了幾種基本消費。D項中的三種都被包括在內。

  第38題 How do we know that the costs are rising in California?

  A. It said so in the newspape

  B. Some people don't believe

  C. The governor sent out a press releas

  D. A group of people studied the costs of raising a famil

  答案:D

  解析:第一段、第二段、第四段和最后一段都提到加州居民基本生活開銷上漲是通過加州非盈利預算項目機構在加州的10個地區所做的調查得出的結論。

  第39題 What has this study made people think about?

  A. What jobs are available to support familie

  B. How people can save more mone

  C. How to get a good deal on a new ca

  D. What kinds of houses they should bu

  答案:A

  解析:倒數第二段提到,這份報告迫使人不得不考慮年輕人到底要掙多少錢,找到什么樣的工作才能養家糊口這類問題。

  根據以下資料,回答試題。

  After Man has dreamed about flying for a long time.Michael Moshier is a dreamer.He invented the Solo Trek.

  The Solo Trek had a 120 horsepower engine with twin fans.Only one person flies.As you fly above the roofs, you lean a little forward.You can see everything under you.You are flying like Superman.

  Michael Moshier looked at the jet belt and the rocket belt that was developed 20-30 years ago Nothing ever came from them.People still can't fly.

  Inventors have tried to make it easy for people to fly.Paul Moller has been working on his flying car for 30 years.He now says it is ready for tests.It would take off and land vertically, go600 miles an hour, and deliver 20 miles to the gallon.A computer would do the actual flying.He says it could be sold next year for about a million dollars.

  NASA is working with Moshier to help develop his flying machine.The first users are likely to be military.

  It's been 50-years since Robert Fulton invented his airphibian, a flying car.It flew, and is now in the Smithsonian Museum.

  Getting dreams to fly is never easy.

  第40題 The Solo Trek is able to lift off the ground by using __.

  A. a solar powered engine

  B. engine-powered twin fans

  C. large flapping wings

  D. rotating blades

  答案:B

  解析:參見第二段:這架單人小型飛車是由l20馬力的發動機帶動的,并有雙螺旋槳。

  第41題 An analogy was used to compare the way one could fly in the Solo Flyer to __.

  A. how a helicopter flies

  B. how the Jetsons fly

  C. how the airphibian flies

  D. how Superman flies

  答案:D

  解析:參見第二段:當你駕駛著飛行器飛行在建筑物之上時,你會覺得自己的飛行如同超人一樣。

  第42題 Paul Moller's flying car is different than an airplane because __.

  A. it has no wings

  B. it uses solar power

  C. it takes offand lands vertically

  D. it can land on water

  答案:C

  解析:參見第四段:他的飛機可以垂直起飛和降落。

  第43題 Robert Fulton's invention, an airphibian, can best be described as__

  A. a helicopter

  B. a solo flying machine

  C. a flying car

  D. an airplane

  答案:C

  解析:參見倒數第二段。

>>>陜西成考專升本試題題庫<<<

  以上就是2020年陜西省成人高考專升本英語考前閱讀理解測試題及答案的所有內容,想了解更多關于陜西成考信息,可關注微信公眾號“陜西省成考網”或者咨詢我們【在線老師】,將為您提供更多的陜西成考報考指南等相關信息。

成考倒計時

170

立刻定制專屬提升方案

獲取方案 OR 點我咨詢 點我關注 點我加群

陜西成考網申明:

(一)由于各方面情況的調整與變化本網提供的考試信息僅供參考,敬請以教育考試院及院校官方公布的正式信息為準。

(二)本網注明信息來源為其他媒體的稿件均為轉載體,免費轉載出于非商業性學習目的,版權歸原作者所有。如有內容與版權問題等請與本站聯系。聯系方式:郵件429504262@qq.com

未經授權不得轉載,如需轉載請注明出處。

轉載請注明:文章轉載自 陜西成考網 [http://www.battats.com/]
本文關鍵詞: 陜西省成人高考   陜西專升本   英語閱讀理解  
本文地址:http://www.battats.com/show-1030-8281-1.html

上一篇:2020年陜西省成人高考專升本英語考前測試題及答案
下一篇:2020年陜西成人高考專升本《時事政治》沖刺試題及答案

陜西成人高考提升便捷服務

【考試時間:10月23、24日】

陜西成人高考報名入口 考生自助查詢服務大廳
距2021陜西成人高考:僅剩 170
【一年僅一次,請廣大考生提前備考】